Transrussia kiállítás

Időpontfoglalás konzultációra

Április 12-14 között a kiállítás 10-18 között van nyitva, az utolsó napon 16 óráig.

2021. április 13-án 10 órától sajtótájékoztató lesz 14 óráig. Ebben az intervallumban nem lehetséges tárgyalási időpontot foglalni.

augusztus 2022
hét ked sze csü pén szo vas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Új kapu Európa és Ázsia között

Bemutatkozik Európa legnagyobb, épülő szárazföldi intermodális kombiterminálja

A Transrussia Fórum keretében mutatkozik be először a nemzetközi szakmának az East West Gate (EWG), Európa legnagyobb, 85 hektár nagyságú területen megépülő vasúti nyomtávváltáson alapuló, intermodális kombiterminálja. A legmodernebb technológiákat felvonultató terminált a magyarországi Fényeslitkén, a magyar-ukrán-szlovák hármashatár közelében idén januárban kezdték el építeni. A normál és a széles vasúti nyomtáv találkozásánál található, 2022 első negyedévében üzembe álló EWG névleges kapacitása évi 1 millió TEU lesz.

A 21. század terminálja ki szeretné használni a transzszibériai vasútvonal fejlesztése által biztosított kapacitásnövekedést új alternatív útvonalat kínálva a keletről érkező áruforgalom számára, elsősorban Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc és Szlovénia, valamint Szerbia felé. Mindez egyben újabb lehetőség a transzszibériai vasútvonal kapacitásának még jobb kihasználására.

Az EWG-nek gyorsasága mellett jelentős előnye lesz a több európai létesítményekhez képest, hogy speciális anyagokat – például gázkonténer-tartályokat és vegyszereket – is át lehet rakodni, így kitűnő lehetőség orosz vegyipari alapanyagok szállítására. Az EWG Európa legmodernebb terminálirányítási rendszerrel működő, saját 5G-hálózatot és zöld technológiát használó terminálja lesz, amely alkalmas hagyományos közúti félpótkocsik vasútra rakására. A terminál szomszédságában összesen mintegy félmillió négyzetméternyi raktár, összeszerelő-, vagy gyártóüzem építhető.

Bemutatkozik Európa legnagyobb szárazföldi intermodális terminálja

Meghívó sajtótájékoztatóra

A Transrussia Fórum keretében sajtótájékoztatón mutatkozik be először a nemzetközi szakmai sajtónak az East West Gate (EWG), Európa legnagyobb vasúti nyomtávváltáson alapuló, intermodális kombiterminálja, amelyet a magyarországi Fényeslitkén, a magyar-ukrán-szlovák hármashatár közelében idén januárban kezdtek el építeni.

A sajtótájékoztató időpontja: 2021. április 13, 11.00
A sajtótájékoztató helyszíne: Transrussia Expo, D terem
A sajtótájékoztatót tartja: Tálosi János, a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója

A sajtótájékoztatón magyar-orosz és magyar angol szinkrontolmácsolást biztosítunk.
A tájékoztató témái:
• Az EWG jelentősége az Európa és Ázsia közötti tranzitforgalomban, az útvonal fő célirányai,
• a terminál kapacitása, képességei,
• világszínvonalú technológiák a gyors és biztonságos kiszolgálásáért,
• egyedülálló képesség speciális anyagok kezelésére,
• lehetőség az orosz termékek szállítására,
• 3D-bemutató a terminálról,
• live videó az építésről
• kérdések-válaszok.
• interjúlehetőség

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, valamint esetleges interjúigényét kérjük az info@eastwestil.com email címen jelezze.