Transrussia kiállítás

Időpontfoglalás konzultációra

Április 12-14 között a kiállítás 10-18 között van nyitva, az utolsó napon 16 óráig.

2021. április 13-án 10 órától sajtótájékoztató lesz 14 óráig. Ebben az intervallumban nem lehetséges tárgyalási időpontot foglalni.

június 2024
hét
ked
sze
csü
pén
szo
vas
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Új kapu Európa és Ázsia között

Bemutatkozik Európa legnagyobb, épülő szárazföldi intermodális kombiterminálja

A Transrussia Fórum keretében mutatkozik be először a nemzetközi szakmának az East West Gate (EWG), Európa legnagyobb, 85 hektár nagyságú területen megépülő vasúti nyomtávváltáson alapuló, intermodális kombiterminálja. A legmodernebb technológiákat felvonultató terminált a magyarországi Fényeslitkén, a magyar-ukrán-szlovák hármashatár közelében idén januárban kezdték el építeni. A normál és a széles vasúti nyomtáv találkozásánál található, 2022 első negyedévében üzembe álló EWG névleges kapacitása évi 1 millió TEU lesz.

A 21. század terminálja ki szeretné használni a transzszibériai vasútvonal fejlesztése által biztosított kapacitásnövekedést új alternatív útvonalat kínálva a keletről érkező áruforgalom számára, elsősorban Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc és Szlovénia, valamint Szerbia felé. Mindez egyben újabb lehetőség a transzszibériai vasútvonal kapacitásának még jobb kihasználására.

Az EWG-nek gyorsasága mellett jelentős előnye lesz a több európai létesítményekhez képest, hogy speciális anyagokat – például gázkonténer-tartályokat és vegyszereket – is át lehet rakodni, így kitűnő lehetőség orosz vegyipari alapanyagok szállítására. Az EWG Európa legmodernebb terminálirányítási rendszerrel működő, saját 5G-hálózatot és zöld technológiát használó terminálja lesz, amely alkalmas hagyományos közúti félpótkocsik vasútra rakására. A terminál szomszédságában összesen mintegy félmillió négyzetméternyi raktár, összeszerelő-, vagy gyártóüzem építhető.

Bemutatkozik Európa legnagyobb szárazföldi intermodális terminálja

Meghívó sajtótájékoztatóra

A Transrussia Fórum keretében sajtótájékoztatón mutatkozik be először a nemzetközi szakmai sajtónak az East West Gate (EWG), Európa legnagyobb vasúti nyomtávváltáson alapuló, intermodális kombiterminálja, amelyet a magyarországi Fényeslitkén, a magyar-ukrán-szlovák hármashatár közelében idén januárban kezdtek el építeni.

A sajtótájékoztató időpontja: 2021. április 13, 11.00
A sajtótájékoztató helyszíne: Transrussia Expo, D terem
A sajtótájékoztatót tartja: Vinar Roman, a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója

A sajtótájékoztatón magyar-orosz és magyar angol szinkrontolmácsolást biztosítunk.
A tájékoztató témái:
• Az EWG jelentősége az Európa és Ázsia közötti tranzitforgalomban, az útvonal fő célirányai,
• a terminál kapacitása, képességei,
• világszínvonalú technológiák a gyors és biztonságos kiszolgálásáért,
• egyedülálló képesség speciális anyagok kezelésére,
• lehetőség az orosz termékek szállítására,
• 3D-bemutató a terminálról,
• live videó az építésről
• kérdések-válaszok.
• interjúlehetőség

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, valamint esetleges interjúigényét kérjük az info@eastwestil.com email címen jelezze.